History

Tarinamme

Nykyinen T-Optik on Helsingin vanhin yksityinen optikkoliike. Tänä päivänä T-Optik tarjoaa yksilöllisempää palvelua, yksityisyyttä, parhaita tuotteita sekä kaikki optikko- ja silmälääkäripalvelut.

Moderneilla tutkimustiloilla varustettu liiketila on teollisen muotoilijan Bieke Hoetin suunnittelema. Hän suunnitteli liikkeen sisustuksen kunnioittamaan T-Optikin merkittävää optisen alan historiaa sekä yrittäjän omia visioita korkeatasoisesta ja hyvästä asiakaspalvelusta sekä ammattitaidosta. Unohtamatta varsinaisia myyntiartikkeleita, eli silmälaseja.

Uusiin liiketiloihin T-Optik muutti syksyllä 2010, ensimmäisen kerran lähes 80-vuoteen Kalevankatu 13:sta Kalevankatu 6:een.

Nykyinen liikkeen hoitaja optikko Sami Johnsson aloitti yrittäjänä syksyllä 2004, jolloin edellinen omistaja Terttu Lindén siirtyi osa-aika eläkkeelle. Hän oli vuorostaan hoitanut optikkoliikettä vuodesta 1988 ostettuaan sen liikkeen perustajan Carl Strömbergin tyttäreltä, optikkomestari Birgit Benedektiltä.

Birgit Benedek opiskeli optikkoalaa Saksassa ja valmistui siellä optikoksi vuonna 1942 ja aloitti työskentelyn yrityksen palvelussa vuonna 1947. Birgit Benedek siirtyi liikkeen johtoon hänen äitinsä Elisabeth Strömbergin jälkeen vuonna 1968.

Elisabeth Strömberg otti miehensä kuoleman jälkeen vuonna 1933 optikkoliikkeen hoitaakseen. Hänen aikanaan liikkeestä tuli osakeyhtiö ja se muutti uusiin liiketiloihin Kalevankatu 13, jossa se toimi aina vuoteen 2004 asti.

 

Optikkoliike perustettiin vuonna 1930, nimeltään liike oli tuolloin T:mi Tekno-Optik. Liikkeen perusti nuori optikkoherra Carl Olof Strömberg, joka tunnettiin Helsingissä optikkoalan todellisena ammattimiehenä.

 

Siihen aikaan Helsingissä oli vain kolme muuta optikkoliikettä. 1930-luvun Suomessa Carl Olof Strömberg oli myös yksi niistä harvoista, joka oli saanut ”oikean” saksalaisen optikkokoulutuksen. Sillä Suomessa optikkokoulutus aloitettiin vasta 1948.

Tekno-Optik ei palvellut ainoastaan ns. tavallisia silmälasinkäyttäjiä, vaan myös kelloseppiä ja muita optikkoliikkeitä, jotka ostivat Tekno-Optikilta palveluita vaativimmissa töissä.

Liikkeemme ehkä arvovaltaisin asiakas on ollut marsalkka Carl Gustav Mannerheim, joka teki viimeiseksi jääneen visiittinsä T-Optikissa 24.3.1945. Tuosta päivästä muistona komeilee vieläkin T-Optikin seinällä marsalkan lunastamaton shekki prameissa raameissaan.

History | T-Optik